jaka jest suma..
DZIADZIA: suma odległosci wierzchołka paraboli o rów. y= (x−5)2−3 od osi układu wspó. jest rowna ?
2
3
5
8
tu muszę spojrzeć na wx wy tak a to jest W=(5,3) i tu chodzi o odległośc od osi x do
wieszcholka czyli 3 tak?
2 kwi 12:58
Artur z miasta Neptuna:
suma odległości

do osI

(od obu osi) czyli 5+3 = 8
ale początkowe rozumowanie jak najbardziej poprawne
2 kwi 13:04
MQ: Chodzi o sumę odległości, czyli od obu osi, czyli 5+3=8
2 kwi 13:04
DZIADZIA: a miejsc zerowe cos by mi tu dały?
2 kwi 13:13
DZIADZIA: przepraszam tu jest Δ<0
2 kwi 13:16
DZIADZIA:

o i o jaka tu odlególśc chodzi?
2 kwi 13:18
DZIADZIA: oki juz wiem ale podchwitliwe troszke
2 kwi 13:25