matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pomocy;0)
cukierek30:
W ciągu arytmatycznym dane są a3=−5,a5=3.Oblicz różnicę tego ciągu.
2 kwi 10:28
Patronus:
a
3
+ a
5
a
4
=
= −1
2
r = a
5
− a
4
= 3 − (−1) = 4
2 kwi 11:20