matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Przekątna rombu tworzy z jego bokiem kąt 30 stopni. Wiadomo ze a= dłuzsza przek
ada:
Przekątna rombu tworzy z jego bokiem kąt 30 stopni. Wiadomo ze a= dłuzsza przekatna rombu ma długosc
2 kwi 09:37
Skipper:
d
=cos30
0
2a
√
3
d=2acos30
0
=2a
=a
√
3
2
2 kwi 11:23