matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Tekstowe kolejne
Industrydoll:
I jeszcze jedno prosze o pomoc (chyba gdzieś błąd popełniam w rachunku
) Pan Nowak spłacił dług w wysokości 2040zł w 12 ratach z których każda była mniejsza od poprzedniej o 60zł.Ile wynosiła pierwsza rata?
1 kwi 22:30
Aga1:
a
1
=? S
12
=2040 n=12, r=−60
[2a
1
−11*60]*12
=2040//:6
2
2a1−660=340 a
1
=500
1 kwi 22:38
Eta:
https://matematykaszkolna.pl/forum/58566.html
1 kwi 22:40
Eta:
https://matematykaszkolna.pl/forum/26246.html
1 kwi 22:41
Eta:
https://matematykaszkolna.pl/forum/50689.html
1 kwi 22:41