Prosze o pomoc..
Zielona94: bardzo prosze o pomoc.... O rozpisanie wnikow abym zalapala...
o funkcji liniowej wiadomo ze f(1)=2 oraz ze do wykresu tej funkcji nlezy punkt P=(−2,3) .
Wyznacz wzor funkcji f
2. Dla jakich wartosci "m" funkcja f(x) =(2−3m)x+4 jest rosnaca.
3. Dla jakiego "a" m.zerowym funkcji f(x)=(2−3a)x+4 m.zerowym funkcji "f" jest liczba −3
4. Okresl zbior wartosci i podaj rownanie osi symetrii funkcji
a) f(x)=−2xkwadrat +20x−5
b) f(x)=(x+3)kwadrat − 7
5. F.kwadratowa osaga swoja watosc najm. Y=−4 dla x=2 . Napisz jej wzor wiedzac ze do wkresu
nalezy punkt P=(1,3)
6. Miejscami.zer. F.kwadratowej sa liczby −2 i 3. Napisz jej wzor wiedzac ze do wykresu nalezy
punkt P=(−1,3)
7. Narys.wykres fnkcji f(x)=2(kreska ulamkowa)/7
1 kwi 21:26
Mila: 1) y=ax+b
2=1*a+b
3=−2*a+b
rozwiąż i podstaw do wzoru
2) ⇔2−m>0
3) f(−3)=0
1 kwi 22:51
uczeń:
a bez układu równań?
1 kwi 22:57
1 kwi 23:00
Eta:
1/ bez układu równań
| | 3−2 | | 1 | |
M( 1,2) P(−2,3) wsp. kierunkowy: aMP= |
| = − |
| |
| | −2−1 | | 3 | |
f(x)= a( x−x
P)+y
P
| | 1 | | 1 | | 1 | |
f(x)= − |
| (x+2)+3 ⇒ f(x)= − |
| x+2 |
| |
| | 3 | | 3 | | 3 | |
1 kwi 23:03