Jakie pole ma powierzchnia kuli, której objętość jest równa objętości 2 kul o pr
maco: no niby proste a wynik wychodzi jakis po przecinku, może ktoś rozwiązać?
Jakie pole ma powierzchnia kuli, której objętość jest równa objętości 2 kul o promieniach
5 i 7cm?
15 kwi 19:04
Mariusz: 4/3*π* 53+ 4/3*π* 73=4/3*π*468
4/3*π*R3= 4/3*π*468
R=p3{468}
i teraz z wzoru na pole
P=4πR2
15 kwi 19:22
maco: a tego to nie kumam?
R=3√468
15 kwi 19:28
maco: już wiem. Bardzo ci dziękuję za pomoc.
15 kwi 19:29
maco: a po odstawieniu do P mam
P=4π(3√468)2
jak to wymnożyc?
15 kwi 19:44