matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wyznacz miejsca zerowe funkcji f(x) = u{x^2 - 16}{4 - x}
Olcia:
Wyznacz miejsca zerowe funkcji f(x) =
x
2
− 16
4 − x
Proszę o rozwiązanie
1 kwi 20:38
Artur z miasta Neptuna:
D
f
= .....
x
2
− 16 = 0 −−− rozwiązania uwzględnij z dziedziną funkcji
1 kwi 20:40
Olcia:
dziekuje bardzo
1 kwi 20:51