Współrzędne punktu należącego do okręgu.
Karola: Jakie współrzędne bedzie miał punkt należący do okręgu o rownaniu (x+6)
2+(y−1)
2=16
15 kwi 18:53
Karola: hmmm
15 kwi 19:14
Mariusz: znajdz środek okręgu a następnie policz promień
15 kwi 19:17
Karola: S(−6,1) r=4 ale jak mi sie to przyda?
Potrzebuje wspolrzednych. W taki sposob jak gdy mam prosta y=x+1 to kazdy punkt bedzie
mial wspolrzedne A(x;x+1). Jak wyznaczyc te wspolrzedne w przypadku okregu?
15 kwi 19:21
Karola: up
15 kwi 19:36
Karola: up
15 kwi 19:51
pomocnik: up
15 kwi 19:58