matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
.Wyznacz współrzędne punktów
ewaa:
4.Wyznacz współrzędne punktów przecięcia się i wykresów funkcji y= −18/x i 4x+y=6
1 kwi 20:07
Mateusz:
Rozwiąż układ równań:
18
{y=−
x
{4x+y=6
1 kwi 20:08