matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
funkcja liniowa
wajo:
punkty A=(2a,−b) oraz B=(−3a,b+1) naleza do wykresu funkcji liniowej opisanej wzorem f(x)=−x+3 oblicz a i b
1 kwi 19:35
Basia:
współrzędne muszą spełniać równanie funkcji czyli −b = −2a + 3 b+1 = −(−3a) + 3 rozwiąż
1 kwi 19:36