matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Liczba a, taka że a=80,(3) + 0,2 jest równa:
Slad:
Liczba a, taka że a=8
0,(3)
+ 0,2 jest równa A 8
1
5
B 2
1
5
C 8
5
9
D 2
5
9
1 kwi 19:21
Aga1:
1
0,(3)=
3
b)
1 kwi 19:40
Slad:
A dlaczego tak?
1 kwi 19:54
Aga1:
8
1/3
=
3
√
8
=2
1 kwi 20:11
krystek:
lub 8
1
3
=(2
3
)
1
3
=2
1
=2
1 kwi 20:17