matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Jeśli α jest kątem ostrym i sin α = u{2}{5}, to cos α ?
Olcia:
Jeśli α jest kątem ostrym i sin α =
2
5
, to cos α ? Proszę o rozwiązanie
1 kwi 19:14
MQ:
cosα=
√
1−sin
2
α
1 kwi 19:16
Olcia:
dziekuje bardzo
1 kwi 19:20