matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Dany jest ciąg geometryczny o pierwszym wyrazie 9 i drugim wyrazie 3. Wyraz ogól
Olcia:
Dany jest ciąg geometryczny o pierwszym wyrazie 9 i drugim wyrazie 3. Wyraz ogólny ciągu wyraża się wzorem ? Proszę o rozwiązanie
1 kwi 18:51
asdf:
a
1
= 9 a
2
= 3
a
2
= q
a
1
1
q =
3
a
n
= a
1
* q
n
reszte sam
1 kwi 18:53
Olcia:
dziekuje bardzo
1 kwi 19:05