Prosta jest opisana równaniem 2x+y-3=0 jest prostopadła do prostej o równaniu:
Slad: Prosta jest opisana równaniem 2x+y−3=0 jest prostopadła do prostej o równaniu:
A. y= −2x+6
B y= −2x+ 13
C y= 12x − 13
D. y= −12x + 13
1 kwi 17:57
Saizou : 2x+y−3=0 →y=−2x+3
−2a=−1
| | 1 | |
a= |
| każda prosta o współczynniku 0,5 |
| | 2 | |
1 kwi 17:59
Slad: Czyli?
1 kwi 18:34
qwerty: która odp?
1 kwi 18:39
Slad: Właśnie nie wiem
1 kwi 19:09
asdf: pomyśl...poczytaj o funkcji liniowej, współczynniku oraz warunku kiedy jest prostopadłe
1 kwi 19:13
Slad: Czyli ODP C
1 kwi 19:47
DZIADZIA: 2x+y−3=0
y= −2x+3
i ze wzoru a1*a2= −1
nasze a1 to −2x tak i teraz szukasz a wiadomo ze plu razy minu daje minus i tego tu szukamy −2
*12= −1
odp C
1 kwi 19:54