Proszę o dokładne rozwiązanie zadań wraz z wynikami
Monia:
Proszę o dokładne rozwiązanie zadań wraz z wynikami
1. Oblicz najmniejszą i największą wartość funkcji
y= −3x2−x+4 w przedziale za x − 2 to kwadrat
2. Rozwiąż nierówność:
(x+3)2−(2x−1)2>0 za nawiasem− 2 to kwadrat
3. Rozwiąż równanie:
4x3+12x2−x−3=0 za x− 3 to potęga trzecia
za x − 2 to kwadrat
4. Wykonaj działania( określ dziedzinę)
1/x −3/3x−2 1/x− zapisane w ułamku
3/3x−2 − zapisane w ułamku
5. Sprawdź prawdziwość tożsamości
1/tg alfa+1/ctg alfa = 1/ sin alfa * cos alfa
1/tg alfa − zapisane w ułamku
1/ctg alfa − zapisane w ułamku
1/ sin alfa * cos alfa −
zapisane w ułamku
1 kwi 17:53
Monia: Pomocy
1 kwi 18:36