| 4n+2 | ||
an= | ||
| 2n+3 |
| 4n+2 | 4(n+1)+2 | ||
> | |||
| 2n+3 | 2(n+1)+3 |
| 4n+2 | 4n+4+2 | ||
> | |||
| 2n+3 | 2n+2+3 |
| 4n+2 | 4n+6 | ||
> | |||
| 2n+3 | 2n+5 |
| 4n+2 | 4n+6 | ||
− | >0 | ||
| 2n+3 | 2n+5 |
| (4n+2)(2n+5)−(4n+6)(2n+3) | |
>0 | |
| (2n+3)(2n+5) |
| 8n2+20n+4n+10−8n2−12n−12n−18 | |
>0 | |
| (2n+3)(2n+5) |
| 10−18 | |
>0 | |
| (2n+3)(2n+5) |
| 4n+6 | 4n+2 | (4n+6)(2n+3)−(2n+5)(4n+2) | ||||
an+1−an= | − | = | =
| |||
| 2n+5 | 2n+3 | (2n+5)(2n+3) |
| 8n2+12n+12n+18−8n2−4n−20n−10 | 8 | ||
= | ... więc chyba rosnący − ![]() | ||
| 4n2+6n+10n+15 | 4n2+16n+15 |