POMOCY !!!!!!
mery : wyznacz ciąg geometryczny oraz wzór na n−ty wyraz ciągu geometrycznego jeżeli a5−a1=80 a
a4−a2=24
1 kwi 16:50
mery : wyznacz ciąg geometryczny oraz wzór na n−ty wyraz ciągu geometrycznego jeżeli a5−a1=80 a
a4−a2=24
1 kwi 16:55
gucio: nie
1 kwi 17:05
mery : POMIJAJĄC OSOBNIKA O INTRYGUJĄCYM NICKU "gucio" PONAWIAM PROŚBĘ o rozwiązanie i
wyjasnienie,ponieważ jest mi to niezbędne : wyznacz ciąg geometryczny oraz wzór na n−ty wyraz
ciągu geometrycznego jeżeli a5−a1=80 a a4−a2=24
1 kwi 17:22
mery : POMIJAJĄC OSOBNIKA O INTRYGUJĄCYM NICKU "gucio" PONAWIAM PROŚBĘ o rozwiązanie i
wyjasnienie,ponieważ jest mi to niezbędne : wyznacz ciąg geometryczny oraz wzór na n−ty wyraz
ciągu geometrycznego jeżeli a5−a1=80 a a4−a2=24
1 kwi 17:23
Przewiduje pokój: ten
gucio to nawet wredniejszy ode mnie jest ... chyba

a
5 − a
1 = a
1(q
4−1) = 80
tak samo :
a
4 − a
2 = a
1(q
3 − q) = 24
wyznacz z jednego a
1 potem wstaw do drugiego. Cała filozofia.
1 kwi 17:25
mery : doskonale, dziękuję .
1 kwi 17:27