Jeśli A = < -10, 2 > i B = (-3,7), to różnica B\A jest zbiorem:
Olcia: Jeśli A = < −10, 2 > i B = (−3,7), to różnica B\A jest zbiorem:
A. < −10,−3) B. < −10, −3 > C. (2,7) D. < 2, 7)
Proszę o rozwiązanie
1 kwi 16:46
sweetghost: C
1 kwi 16:58
asd: D
22 wrz 19:28
bezendu:

B\A=(2,7) więc odpowiedź C
22 wrz 19:30
Bogdan:

B \ A = (2, 7)
Wciąż przekonuję do takiego zaznaczania przedziałów, bez zamalowywania kółeczek, tu widać
wyraźnie przedział B \ A. Z rysunku przedstawionego przez
bezendu często pada odpowiedź
B \ A = <2, 7), bo puste kółeczko kojarzy się z przedziałem otwartym, a zamalowane
z przedziałem zamkniętym.
22 wrz 19:39
bezendu:
Bogdan czytałem o Twojej metodzie, ale łatwo można zauważyć że 2 jest w zbiorze A dlatego
przedział należy otworzyć stąd (2,7)
22 wrz 19:42
Bogdan:
Wierz mi bezendu (mam wieloletnie doświadczenie w pracy z uczniami i studentami),
że zdecydowana większość osób zapisałoby odpowiedź z błędem, czyli B \ A = <2, 7).
A przy okazji − sposób rysowania przedziałów, który propaguję, jest znany od dawna i nie ja
jestem jego autorem.
22 wrz 19:52