matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Uzasadnij, że U{ 1 }{ cosα } - cosα = sinα * tgα
MLI:
Uzasadnij, że
1
− cosα = sinα * tgα
cosα
1 kwi 16:10
Przewiduje pokój:
1
1 − cos
2
α
sin
2
α
sinα * sinα
L =
− cosα =
=
=
= sinα *
cosα
cosα
cosα
cosα
sinα
= sinα * tgα = P
cosα
c.n.u.
1 kwi 16:11