.
DSGN.: prosze o sprawdzenie
W graniastosłupie prawidłowym trojaktnym wpisano kule o promieniu 1. Oblicz V
| | 27√3 | |
objetosc wyszła mi V= |
| |
| | 6 | |
1 kwi 15:55
Przewiduje pokój: pokaż obliczenia

Cos mi nie pasuje.
1 kwi 16:01
DSGN.:

| | 1 | | a√3 | | a√3 | |
R= |
| H → 3R=H a wiec H= |
| → 3= |
| → a=3√3 wysokosc h=2r =2 |
| | 3 | | 2 | | 2 | |
| | 27√3 | |
no i pole podstawy to mamy |
| no i tak liczylem  |
| | 4 | |
1 kwi 16:08
Przewiduje pokój: licz jeszcze raz a.
1 kwi 16:17
DSGN.: no tak

2
√3
1 kwi 16:19