bardzo prosze o pomoc w rozwiazaniu
kwadrat: Zbiorem wartości funkcji f jest przedział <−3; +oo). Wskaż wzór tej funkcji.
a) f(x)=(0,25)x−3
b) f(x)=−2(x+3)2−3
c) f(x)=7(x+2)2−3
d) f(x)=2x−3
1 kwi 15:38
Przewiduje pokój: a,c,d
1 kwi 15:41
asdf: c)
| | −Δ | |
7(x + 2)2 − 3 = 7(x2 + 4x + 4) − 3 = 7x2 + 28x + 25 ⇔ Δ = 784 − 700 = 84, q = |
| = −3 |
| | 4a | |
1 kwi 15:41
kwadrat: dzieki wielkie. mozesz mi jeszcze powiedziec jak rozwiazac a i d? bardzo prosze bo nie mam
pojecia jak to zrobic
1 kwi 15:45
asdf: bo na jutro zadane a nie chce się pomyśleć? zrób własne obliczenia to najwyżej pomoge...
1 kwi 15:46
Przewiduje pokój: Zb : y = (0,25)x : y ∊ <0 ; +∞)
obniżamy o trzy jednostki w dół i otrzymujemy odp.
1 kwi 15:47
kwadrat: nie robie zadania do szkoly tylko probuje sie przed matura doksztalcic

problem w tym ze nei
wiem jak sie za to wziac ( odpowiedz do zadania i tak mi juz podales/as)

bede bardzo
wdzieczny
1 kwi 15:49