matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
równanie
SteveO:
2x
3
−8x
2
+8x=0 proszę o rozwiązanie
1 kwi 15:08
zadanie::
x(2x
2
−8x+8)=0 i to co w nawiasie z delty liczysz
1 kwi 15:08
zadanie::
czyli Δ=(−8)
2
−4 *2*8 = 64 − 64 =0 czyli −b/2a = 8/4 =2 czyli x = 0 lub x=2
1 kwi 15:10