matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
??
??????:
Różnica ciągu arytm. o wzorze ogólnym a
n
=7n−6 jest równa: a) −6 b) 6 c) 7 d) 8
1 kwi 14:15
Jacol S:
pierwszy wyraz ciągu a
1
=7−6=1 drugi wyraz ciągu a
2
=14−6=8 trzeci wyraz ciągu a
3
=21−6=15 różnica ciągu wynosi: a
n+1
−a
n
=7
1 kwi 20:33