matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
??
??????:
Dla trójkąta ABC suma tgα+tgβ jest równa a) 10 b)
3
10
c)
2
3
d)
10
3
1 kwi 14:02
maddhew:
https://matematykaszkolna.pl/strona/397.html
1 kwi 14:05
Monika:
tgα=1/3 tgβ=3/1 1/3+3/1=1/3+9/3=10/3
1 kwi 14:52