wykaż że liczby są równe (logarytmy)
sheeezah: | | 1 | |
wykaż że log26 * log65 i |
| są równe |
| | log52 | |
1 kwi 13:52
sheeezah: log26 = log23 + log22 = log23 + 1
(log23 + 1)*log65 = log23 * log65 + log65 = <i have no idea what i'm doing> =
(log65)log23 + log65 ...yy...
1 kwi 13:55
sheeezah: jakieś wskazówki?
1 kwi 13:56
Aga1: | | log25 | |
log26*logb5=log26* |
| =log25. |
| | log26 | |
1 kwi 13:57
Aga1: Wzór na zamianę podstawy logarytmu.
1 kwi 13:57
Alkain: log
25=log
26*log
65
log
25=log
25
L=P
1 kwi 14:00
sheeezah: dziękuję, kurcze ile jest jeszcze tych myków z logarytmami które trzeba wytłuc na zadaniach
żeby się nie wyłożyć−,−
1 kwi 14:00