matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
liczba 3^8 + 3^9 jest równa
billytalent :):
liczba 3
8
+ 3
9
jest równa może mi ktoś zrobić obliczenia? żeby wykazać to, żebym w końcy zrozumial?
1 kwi 12:19
Aga1:
3
8
+3
9
=3
8
(1+3
1
)=4*3
8
=4*3*3*3*3*3*3*3*3
1 kwi 12:24