Prawdopodobieństwo
Rumcais: Firma produkuje 98% wyrobów odpowiadających normie. Wśród wyrobów spełniających normę jest 75%
wyrobów pierwszego gatunku.
Obliczyć prawdopodobieństwo, że losowo wybrany wyrób jest pierwszego gatunku.
1 kwi 12:18
1 kwi 12:52
Rumcais: | | P(B i A) | | 75 | | 100 | | 75 | |
P(B|A)= |
| = |
| * |
| = |
| |
| | P(A) | | 100 | | 98 | | 98 | |
A teraz ?
1 kwi 13:35
Aga1: Ani pierwsze ani drugie
1 kwi 13:39
Rumcais: | | 735 | |
Z tego co podałaś wychodzi |
| . Czyli jednak pierwsze ? Czy to jeszcze nie koniec |
| | 1000 | |
zadania ?
1 kwi 13:43
Aga1: Przepraszam, nie zauważyłam,że wymnożyłeś.
1 kwi 13:46