matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Funkcja liniowa
Michał:
Wyznacz te wartości parametru m, dla którego miejsce zerowe: a)funkcji f(x)=3x+2m+6 jest mniejsza od 2
1 kwi 11:28
asdf:
f(0) < 2
1 kwi 12:07
Aga1:
−2m−6
f(x)=0⇔x=
miejsce zerowe
3
Teraz rozwiąż nierówność
−2m−6
<2
3
1 kwi 13:44