1 kwi 11:03
Skipper:
Zrób rysunek i przekonasz się, że nie ma w nim nic kosmicznego
1 kwi 11:10
Kamil: zrobiłem rysunek i jakies to dziwne
1 kwi 11:14
Kamil: nie wiem nawet jak kąt zaznaczyc , zaznacze i powiecie mi czy o ten chodzi
1 kwi 11:20
Kamil: lol nawet moj rysunek sie nie wkleil
1 kwi 11:20
Kamil: jakies problemy chyba techniczne, nie moge nawet wrzucic obrazka, niechce sie załadowac
1 kwi 11:28
asdf: Nie da się coś od ostatniego czasu wrzucać tutaj rysunków. Narysuj w paincie, zapisz na kompie
i wrzuć gdzieś na speedyshare.com albo imageshack.us. Zadanie nie jest trudne, ale bez
narysowania będzie Ci cięrzej. Czegoś nie wiesz to pisz
1 kwi 11:38
1 kwi 11:42
Daniel: nie wiem czy dobrze zaznaczyłem kąt , oraz nie wiem jak znaleść wysokosc pochylonej sciany
bocznej
1 kwi 11:43
Daniel: ** wysokosc przekroju ... nie sciany bocznej
1 kwi 11:44
Kamil: mam dwa imiona , Daniel i Kamil wiec jestem to sama osoba, tylko raz sie tak podpisuje a raz
inaczej
1 kwi 11:47
asdf: zaraz ogarne

odezwe się za 15 minut
1 kwi 11:47
Kamil: olrajt ;>
1 kwi 11:49
1 kwi 11:59
Kamil: nawet nie zaznaczyles kata gdzie on jest
1 kwi 12:14
rumpek: Za niecałe 4 godziny będą odpowiedzi na ich stronie [zadania.info], spokojnie wykupisz
abonament i zobaczysz pełne rozwiązania
1 kwi 12:18
Kamil: o to chodzi ze nie wykupie bo bida
1 kwi 12:19
rumpek: widzę, że nie tylko bida w sensie $, ale i próbowaniu samemu, wszystkie zadania kolejno
wrzucasz
1 kwi 12:22
Kamil: wrzucilem tylko 3 zadania, bo reszte zrobiłem
1 kwi 12:28
Kamil: jesli siedze juz tyle czasu nad tymi zadaniami i nic nie moge wymyslic to wrzuce, zeby mi ktos
wytlumaczyl.
1 kwi 12:30
Kamil: te akurat zrobilem ale nie wiem czy dobrze cosα ≈ 0,74


?
1 kwi 12:30
Kamil: ASDF jak ci tam wyszlo ? bo miales pomoc o 13 ; 40
1 kwi 14:05
asdf: już jestem

zaraz spróbuje zrobić
1 kwi 14:19
asdf: | | 4√2 | |
mi wyszedł cosα = |
| , ale nie wiem czy dobrze  chyba nie |
| | √88,25 | |
1 kwi 14:26
Kamil: ok
1 kwi 14:26
Kamil: | | 8 | |
no to ja mam inaczej cos α= |
| |
| | √116,25 | |
1 kwi 14:27
1 kwi 14:30
asdf: ale czemu 116,25?
1 kwi 14:31
Kamil: a jaka dlugosc krawedz podstawy ma u ciebie ?
1 kwi 14:34
asdf: d = 8
8 = a√2
a = 4√2 << tak mi wychodzi z tw. pitagorasa
152 + d2 = 172
1 kwi 14:36
asdf: a Tobie jak to wychodzi? ;>
1 kwi 14:43
asdf: moje odp są na bank źle... jedynie jest dobrze a = 4√2, bo przecież reszta to nie są
prostokąty proste, tu trzeba będzie tw. cosinusów?
1 kwi 14:46
asdf: nie prostokąty proste tylko trójkąty
1 kwi 14:47
Kamil: zle masz z tym d, bo kraawedz DS jest nachylona troche, i nie tworzy trojakta prostokatnego
DSB
1 kwi 15:20
asdf: jakie troche nachylona? To jest rysunek pomocniczy

, DS = H ostrosłupa
1 kwi 15:45
Kamil: jest napisane ze ASD jest prostopadly to podstawy czyli nie wiadomo ze DS=H , moze H=h gdzie h
jest wysokoscia trojkata rownoramiennego prostopadlego do powierzchni podstawy
1 kwi 15:48
Kamil: a nawet jesli by tak bylo, to wtedy krawedz podstawy by wynosila 8
1 kwi 15:50