1 kwi 10:57
Kamil: ehhh
1 kwi 11:38
Hary: 32 + 52 + 62 / 5
= ....
1 kwi 11:43
Kamil: czyli P(A) = 14/216= = 7 / 107 ?
1 kwi 12:06
Kamil: prosilbym jeszcze o wyjasnienie , dlaczego akurat 32 + 52 + 62 /5 bo nie wiem skad to sie
wzielo
1 kwi 12:08
Kamil: pomoze ktos ? ;?
1 kwi 12:42
rumpek:
Wskazówka:
Suma kwadratów oczek podzielna przez 5 jest wtedy gdy wszystkie liczby są podzielne przez 5,
lub żadna nie jest podzielna przez 5. Tyle starczy

Zadanie mogę rozwiązać po godzinie 16 − wstyd oszukiwać chłopaków z zadania.info
1 kwi 12:48
rumpek: Lub sposób "na pałę" wypisać wszystkie
1 kwi 12:48
rumpek: ogólnie osobiście wypisałem sobie wszystkie i ładnie wyszło − wiem żmudne zajęcie ale co zrobić

zajęło koło 20 minut
1 kwi 12:57
Kamil: tez wypisałem , wszystkich wyszlo 28 ?
1 kwi 13:11
Kamil: jednak mi wyszlo 36 wszystkich i P(A) = 1/6
1 kwi 13:24