matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wyznacz zbiór liczb spełniających równanie
Przemek:
Wyznacz zbiór liczb spełniających równanie
√
x
2
+8x+16
−|x−6|=10
1 kwi 10:42
krystek:
√
x
2
+8x+16
=
√
(x+4)
2
=Ix+4I i dalej przedziały i liczysz.
1 kwi 10:44