matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
zapisz w najprostszej postaci (działania na potęgach na bdb)
sheeezah:
2
√
32
+ 3
√
18
−
√
72
=
4
3
√
54
+
3
√
16
−
3
√
128
2
√
2*16
+ 3
√
9*2
−
√
36*2
=
4
3
√
27*2
+
3
√
8*2
−
3
√
64*2
8
√
2
+ 9
√
2
− 6
√
2
11
√
2
=
=
12
3
√
2
+ 2
3
√
2
− 4
3
√
2
10
3
√
2
11*2
1/2
11
11
11
=
*2
1/2−1/3
=
*2
3/6−2/6
=
*2
1/6
10*2
1/3
10
10
10
=
11
6
√
2
10
...dobrze?
1 kwi 10:14
krystek:
ok, nie zauwazam błedu.
1 kwi 10:19
sheeezah:
dzięki
1 kwi 10:22