matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Prawdopodobieństwo
help:
Niech A, B ⊂Ω. Jeżeli A∩B=∅, P(A)=0,3 i P(B)= 0,7 to prawdopodobieństwo różnicy zdarzeń B\A jest równe: A. 0,3 B. 0,4 C. 0,7 D. 1
31 mar 19:46
Aga1:
P(B−A)=P(B)
31 mar 19:51