matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wykaż, że jeśli α jest kątem ostrym, to tgα + u{1}{tgα} = u{1}{sinα cosα}.
Olcia:
Wykaż, że jeśli α jest kątem ostrym, to tgα +
1
tgα
=
1
sinα cosα
. Proszę o rozwiązanie
31 mar 19:11
Baś:
sinx
cosx
sin
2
x+cos
2
1
L=
+
=
=
cosx
sinx
sinxcosx
sinxcosx
L=P cnu.
31 mar 19:12
Olcia:
dziekuje bardzo
31 mar 19:31