matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Bryły
Glm:
Dzień Dobry. Mam niesamowity problem z zadaniem :
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/0d888c97c47d450e.html
Mimo,że dane,które dostałam do wykonania tego zadania (h=9 a=2) po prostu nie wiem jak zacząć.
31 mar 17:23
Aga1:
a) Od objętości dużego walca R=2a=4, h=9 odjąć objętość małego walca r=a=2, h=9
31 mar 17:29