31 mar 16:55
Aga1: | | 1 | | 1 | | 1 | | 1 | |
(x+ |
| )2=x2+2x* |
| +( |
| )2=x2+ |
| +2, x≠0 |
| | x | | x | | x | | x2 | |
| | 1 | |
Podstaw pomocniczą zmienną x+ |
| =t |
| | x | |
31 mar 17:01
Monia: ale coś mi Δ dziwna wychodzi bo 314
31 mar 17:05
Aga1: Nie , ładnie się liczy, zapisz to Ci sprawdzę.
31 mar 17:11
Monia: mam zapisane takie równanie
−2t2+7t−11=0
31 mar 17:14
Monia: coś źle
31 mar 17:14
Aga1: −2*(−2)=4
c=4−9=−5, reszta się zgadza.
31 mar 17:16
Monia: dziękuję, wyszło
31 mar 17:22