matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rozwiąż równanie 2x^{3} - 6x^{2} - 8x = 0.
Olcia:
Rozwiąż równanie 2x
3
− 6x
2
− 8x = 0. Proszę o rozwiązanie
31 mar 15:54
Aga1:
2x(x
2
−3x−4)=0 2x=0 lub x
2
−3x−4=0 x=0 lub (licz Δ x
1
i x
2
)
31 mar 16:55
Olcia:
dziekuje bardzo
31 mar 17:15