ciąg arytmetyczny
MONIKA: wyznacz liczbę wyrazów ciągu arytmetycznego mając dane Sn =420, Aa=7, r=3
31 mar 15:23
31 mar 15:41
Mila: Popraw treść. Aa=7?
31 mar 16:32
MONIKA: ale ja mam taką treść zadania
31 mar 16:41
Mila: Moniko, nie wiem który wyraz jest równy 7, skonsultuj treść z koleżanką.
31 mar 16:44
Mila: Trzeba skorzystać z wzoru
31 mar 16:46
MONIKA: jedynie błąd popełniłam w zapisie powinno być aa=7
31 mar 16:49
dorota: 2x3−18x=0
31 mar 16:55
MONIKA: i co dalej
31 mar 17:04
Mila: Moniko zapis aa =7 nic mi nie mówi.
31 mar 17:12