przekątna prostopadłościanu jest nachylona do płaszczyzny podstawy pod kątem
wiolunia: wymiary prostopadłościanu ABCDA1B1C1D1AB=4 BC=3 AA1=6. Przekątna BD1 prostopadłościanu jest
nachylona do płaszczyzny podstawy ABCD pod kąte alfa takim, że:
A.α= 30 st
B.30st<α<bądź=45st
C.45st <α< 60st
D.60st<bądź=α<90st
( z odpowiedzi wynika, że c, ale może mi ktoś pomóc bardzo proszę muszę to zrobić na
poniedziałek.
31 mar 15:12
Skipper:
| | 6 | | 6 | |
tgα= |
| = |
| .. i wszystko jasne |
| | √32+42 | | 5 | |
31 mar 15:29