zad
zadanko: jezeli robimy calke na czesci i mamy ulamek to ktora jest funkcja 1 a ktora 2?
31 mar 14:47
Basia:
nie ma reguł; zależy jakie to funkcje
31 mar 14:54
zadanko: Mam jeszczetaka calke ∫e−xsine−x=
podstawienie e−x=t i moge sobie dodac − w calce ?
−∫−e−xsine−x?
31 mar 14:59
zadanko: wtedy mam −∫dtsint czyli cost
31 mar 15:00
zadanko: a no i calka jest neiwlasciwa∞ do 0 i teraz jak zamieniam granice to wychodzi ze bedzie od 0 do
1
31 mar 15:03
MQ: No i dobrze! Co cię niepokoi?
31 mar 15:07
zadanko: No ze bedzie pod osią?:
31 mar 17:14
zadanko: nie bo zawsze gorna granicajest wieskza a dolna mneijsza
31 mar 17:25
Żeli papą: b
∫f(x)dx = A dla a < b i −A dla a > b czy cos takiego
a
31 mar 17:32