matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
?
zaq:
dane są zdarzenia losowe a i b takie że p(a) = 1/4 p(b) = 0 8 oraz p(a ∪ b) = 0 95. wówczas a)zdarzenia a i b są rozłączne b) P(a∩b)=0,05 c)P(a∩b)=0,25 d)P(a∩b)=0,1
31 mar 14:24