Licze na was
xyx: Dane są funkcje f(x)=2x2+6x+c i g(x)=−x2+bx−25, gdzie x E(należy) R.
Wyznacz współczynnik c, wiedząc, że funkcja f ma jedno miejsce zerowe, oraz współczynnik b,
wiedząc, że
dla x=5 funkcja g przyjmuje największą wartość. Dla znalezionych wartości c i b rozwiąż
nierówność
4f(x)+g(x)≤0.
31 mar 14:17
31 mar 14:31
xyx: jestem tępa z matmy i nie umiem tego zrobić:(
31 mar 14:33
Basia: raczej napisz "nie chce mi się"; wskazówki masz precyzyjne, a Δ musi umieć każdy
31 mar 14:37
xyx: dobra jak masz tak pisać, to nie pisz wcale tak.
31 mar 14:39