matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
!!!
ajol:
współrzedne srodka i promien okregu x
2
+y
2
−8x+6y=0
31 mar 11:48
proszę o pomoc:
https://matematykaszkolna.pl/strona/1468.html
31 mar 12:05
proszę o pomoc:
(x
2
−8x) + (y
2
+6y)=0 (x
2
−8x+16)−16 + (y
2
+6y+9)−9=0 (x−4)
2
+ (y+3)
2
=25 S=(4;−3), r=5
31 mar 12:10