matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rozwiązaniem równania
Intenso:
Rozwiązaniem równania
x−1
=
3
2
jest liczba:
x+1,5
A 4 B 1 C
4
5
D −2 Uzasadnij
31 mar 10:04
asdf:
x − 1
3
=
x +
3
2
2
na krzyż:
9
3x +
= 2x − 2
2
−4
9
x =
−
2
2
−4 − 9
x =
2
13
x = −
2
chyba źle przepisałeś przykład
31 mar 10:15