matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
.
martulka1323:
Styczną do okręgu (x −1)2 + y2 − 4 = 0 jest prosta o równaniu A. x =1 B. x = 3 C. y = 0 D. y = 4 Jak rozwiązać?
30 mar 22:30
Herju:
B z rys wynika ... (S=(1;0); r=2)
30 mar 22:34