bardzo prosze o pomoc! :(
olekk: a) x3+2x2−2x−4=0
b) x4−4x3+3x2=0
c)2x3−4x2−10x+12=0
30 mar 22:08
30 mar 22:10
ewa: a) x2(x+2)−2(x+2)=0
(x+2)(x2−2)=0
(x+2)(x−√2)(x+√2)=0
x=−2 lub x=√2 lub x=−√2
30 mar 22:12
olekk: ale nikt z nas nie wie jak to do konca zrobic

pomoz!
30 mar 22:13
Herju: a)x∊{−2;−√2;√2}
b)x∊{0;1;3}
c)x∊{−2;1;3}
30 mar 22:14
ewa: b) x2(x2−4x+3)=0
x2(x−3)(x−1)=0
x=0 lub x=3 lub x=1
30 mar 22:14
olekk: ewa i Herju dzieki!
30 mar 22:17
olekk: a wiecie jak zrobic ten ostatni przyklad?
30 mar 22:19
ewa: c) (2x3−2x2)−2x2 +2x −12x+12=0
2x2(x−1)−2x(x−1)−12(x−1)=0
(x−1)(2x2−2x−12)=0
2(x−1)(x2−x−6)=0
2(x−1)(x−3)(x+2)=0
x=1 lub x=3 lub x=−2
30 mar 22:19
olekk: wielkie dzieki!
30 mar 22:20