Jak to zrobić? Pomocy
Ola: Liczba 6 jest piątym wyrazem ciągu:
A. an= (4 – n)3 + 7 (4−n do potęgi trzeciej)
B. an= (n – 1)2 + 5 (n−1 do potęgi drugiej)
C. an= n2 − 7/n+1 (w liczniku n do kwadratu minus 7, w mianowniku n + 1)
D. an= √2n − √2
Proszę o obliczenie tych wszystkich przykładów, szczególnie nie wiem jak obliczyć D z
pierwiastkiem:< pomocy
30 mar 21:29
Eta:
odp:A)
bo: a5= (4−5)3+7= (−1)3+7= −1+7= 6
30 mar 21:33
Ola: Ok Ok dziekuje bardzo

a jak obliczyć jeżeli an= √2n − √2 to √2 * 5 − √2 i jak to obliczyć
dalej?
30 mar 21:36
asdf: 5√2 − √2 = 4√2
30 mar 21:37
Eta:
a5=5√2−√2= 4√2 ≠6 czyli odpada
30 mar 21:38
Ola: Dziekuje bardzo
30 mar 21:41