ad
myszka: :( Wiem jak zrobić, ale proszę o odpowiedź.

W prostokącie ABCD Bok AB = 5, AD=2, Na bokach
BC I CD wybrano odpowiednio punkty E i F tak, że DF =3 CE Dla jakiej wartości DF pole
trójkąta AEF jest najmniejsze?
30 mar 19:16
myszka: czy odpowiedź jest 1?
30 mar 19:23
Herju: 8
30 mar 19:24
Herju: hi hi, sorry pomyłka, to nie tu
30 mar 19:25
myszka: jakie równanie kwadratowe Ci wyszło?
30 mar 19:25
myszka: na pewno nie wyszło 8

masz jakiś błąd
30 mar 19:25
Herju: tak, 1

wzór funkcji : 3/2x
2−3x+5
dla x=|CE|
30 mar 19:29
Herju: tzn. |DF| = 3
30 mar 19:30
myszka: a ok
30 mar 19:32