Dla jakich wartości parametru m jedno z rozwiązań równania (16/m^2)x^2-6mx+m^2=0
mmatix: | | 16 | |
Dla jakich wartości parametru m jedno z rozwiązań równania |
| x2−6mx+m2=0 jest |
| | m2 | |
sześcianem drugiego rozwiązania?
Jak rozwiązać to założenie ze jedno rozwiązanie jest szescianem drugiego?
Prosze o pomoc
30 mar 17:49
mmatix: ?
30 mar 18:10
MQ: x1=x23
Liczysz Δ, musi być >0
Liczysz x1 i x2 i masz równanie na m
30 mar 18:13
mmatix: a jak mam wyliczyć x1=x23?
30 mar 18:19
mmatix: ?
30 mar 18:53
mmatix: prosze o wytłumaczenie
30 mar 19:18
Mila: Oblicz i podaj Δ.
30 mar 23:01