Naszkicuj wykres funkcji: y=||x^2-1|-3|x-1||
eewika: Naszkicuj wykres funkcji:
y=||x
2−1|−3|x−1||
Posze o pomoc. Nie wiem jakie zrobic przypadki
30 mar 17:01
MQ: Granice przedziałów, to miejsca, w których zerują się wyrażenia pod wewnętrznymi modułami.
30 mar 17:08
eewika: to znaczy gdyby funkcja wyglądała tak y=|x2−1|−3|x−1|
to wiem ze wtedy byłyby takie przedziały: (−∞,−1),<−1,1),<1,+∞),
Tylko co teraz jak cała funkcja jes w module?
30 mar 17:12
MQ: Najpierw narysuj bez zewnętrznego modułu, a potem to, co będzie pod osią OX, odbij do góry.
30 mar 17:14
eewika: aha, no tak, dziekuje
30 mar 17:16